Ένα απλό κόλπο για να καταλάβουμε αν είναι νοθευμένο το μέλι.

Αναμφισβήτητα το μέλι είναι ένα από τα πιο υγιή συστατικά του πλανήτη!

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχειά. Ο τύπος των βιταμινών και η ποιότητα τους εξαρτάται από τον τύπο των λουλουδιών που χρησιμοποιούνται στην μελισσοκομία. Συνήθως, το μελί περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο και σίδηρο.

Αν δείτε, επίσης, πόσες βιταμίνες και μεταλλικά στοιχειά περιεχέι η ζάχαρη ή άλλες πηγές, θα τις θεωρήσετε ελάχιστες έως ασήμαντες. Το μέλι έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, γιαυτό χρησιμοποιείται συχνά και ως φυσικό αντισηπτικό σε παραδοσιακά φάρμακα. Επίσης, βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποητικού συστήματος και θωρακίζει τον οργανισμό, συμβάλλοντας στην πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος η καρδιακή νόσος.

Το νοθευμένο μέλι πωλείται συχνά στα σουπερμάρκετ, κι έτσι θα πρέπει να ξέρετε πως να το ξεχωρίζετε:

Αν το μελί δεν »κρυσταλλώσει» μετά από λίγο καιρό, τότε είναι μια καλή ένδειξη νοθείας, αφού το γνήσιο μελί θα »κρυσταλλώσει» αν τοποθετηθεί στο ψυγείο.

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε τις ετικέτες. Αν περιέχει σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, να το αποφύγετε.

Προσθέστε μερικές σταγόνες ιώδιο σε ένα ποτήρι νερό και στην συνέχεια προσθέστε λίγο μέλι. Αν το μέλι γίνει λίγο μπλε, τότε έχει συνδυαστεί με άμυλο καλαμποκιού.

Προσθέστε μερικές σταγόνες ξύδι σε μείγμα νερού-μελιού. Αν δείτε αφρό, το μέλι σας είναι νοθευμένο.

Τοποθετήστε μια κουτάλια μέλι σε ένα ποτήρι νερό. Σε περίπτωση που το μέλι δεν διαλυθεί, είναι γνήσιο. Το νοθευμένο μέλι ή το αλλοιωμένο μέλι διαλύεται στο νερό.